09 Kasım 2010

Kafka' dan...

“insanlarla içli dışlı olmak insanın kendi kendisini göz hapsine almasını getirir peşi sıra...”

“sorularımın neden yanıtsız kaldığına şaşardım eskiden. artık soru sorabileceğime olan güvenime şaşırıyorum... nedir; gerçekten güvenmiyordum, sadece soruyordum...”


“kötü'ye bir kez yol verdin mi, artık kendisine inanılmasını beklemez...”

“doğru yol gergin bir ip boyunca ilerler;  yükseğe değil,  yerin az üzerine çekilmiştir ip. üzerinde ilerlemekten çok insanı çelmelemek için çekilmiş gibidir...”

“sonbaharda yollar gibi; süpürüp temizliyorsun...az sonra kurumuş yapraklarla kaplanıyor üzeri...” 

3 yorum:

hayatgaliba dedi ki...

kafka'yı anlamak.. evet tüm mesele bu.
ben şahsen kendisini anlayamadım. galiba anlayabilmek için doğru zamanda değildim.
çok methini duyup, bu ne diyerek kapattığım kitaplarını günün birinde okumayı düşünüyorum zira bu kadar insan yanılmış olamaz.

nadarû dedi ki...

kafkayı,"dönüşüm" adlı kitabını okudukta sonra tanımaya merak sardım aslında..gregor samsa'nın hayatı beni etkilemişti doğrusu..bir gece bir böceğe dönüştüğünü hisseden bir adam ve onun etrafa ve ailesine karşı başkalaşma sürecindeki sıkıntıları acıları....dahası ailesi bile ondan uzaklaşıyor...hem ilginç hem sürükleyici bir hikayesi var "gregor samsa"nın..
kafka'yı ben de hala tanımaya ve anlamaya çalışıyorum..seviyorum galiba kafka'nın satırlarını :)

hayatgaliba dedi ki...

gregor samsa bir sabah uyandığında kendini hamamböceği olarak bulur ve olaylar gelişir. ben davam'ı da okudum, dönüşüm'ü de. şu aralar listemde 4 tane bekleyen var. onlar bitsin bi daha dönücem kafka'ya.