12 Kasım 2010

yağmursuz duygular(3)...

"...İnsanları kendileri ya da başkaları nezdinde küçük düşürmek için söylediğimiz her şey de yine nefsimizin bir planı... Kimseye bir hayrımız dokunmadığı halde sırf insanlar bizden sözetsinler, beğenilme ihtirasımızı doyursunlar diye bulduğumuz bütün o cafcaflı kelimeler de nefsimizin icadı... Başkalarında bulduğumuz kötülükleri ifade eden bütün kelimeler, nefsimizin bizi kendimizden bigâne tutmak için örttüğü perdelerdir. Kendimize bakabildiğimiz zamanlarda açarız bir bir o perdeleri... Bize dost kelimeler, bizim ayıplarımızı ortaya döken, yanlışlarımızı önümüze koyan, canımızı yakan kelimelerdir daha ziyade..."  g.özcan
-----
bugünlerde iyice hissizleştiğimi düşünüyorum..kelimesizleştiğimi ya da daha çok. kelimesizleşenler haliyle hisssizleşiyor da..gökyüzüne baktım da, yağmur da yağmıyor artık...iklimler değişiyor..kelimeler dilsizleşmekte ısrarlı...ilan vermek istiyorum  ruhumun sayfalarına; "kelimelerimi kaybettim hükümsüzdür" diye...

6 yorum:

honeybee dedi ki...

yağmur olmasa nasıl dayanırım...
yağmadıkça içim kararıyor, yağmura bu denli bağlılık korkutuyor da bazen.

nadarû dedi ki...

yağmurlar yağmalı içimize,
sırılsıklam olmalı
içimizi yakan asi
duygular..
ya kendilerine gelmeli..
ya da akıp gitmeli
sele karışıp
ruhumuzla birlikte.....

hayatgaliba dedi ki...

"yalnızca yağmur yağdığında seviyorum bu şehrin insanlarını,
yağmur yağdığında
herkesin yüzü gözü ıslak,
başları eğik omuzlarının arasında,
yağmur yağdığında herkes,
benim hep olduğum gibi."

diyen ceyhun yılmaz'ın yağmura olan sevgisini kendi kaybetmişliği ile harmanladığı bu şiiri, tüm yağmurseverlere hediye ediyorum ben :)

nadarû dedi ki...

ceyhun yılmaz güzel şiirler yazıyormuş:)sayenizde ceyhun yılmaz şiirlerini de okumaya başladım..bu şiiri de güzelmiş; insanı tam kalbinden kilitliyor:)

Adsız dedi ki...

Bence baharlar bitiyor ki§ geliyor ondan olabilir sayin derin az cok yanilmiyorsam yazilarinizdan siz bahar insanisiniz.

nadarû dedi ki...

evet. en çok da sarı sonbahar:) hoşlanmadığım bi tek mevsim var; o da yaz sıcağı...kar ve kış..karı da özledim doğrusu:)